A masszázságyakra általában 12 hónap garnciát kapunk. Ez megfelel a magyar törvények által, elektromos készülékekre előírt garancia időtartamának.

Egyes cégek korlátozzák a kötelező garancia iőtartamát (pl. csak az első vásárlót illet meg a garancia). A garancia azonban nem kedvezmény, hanem a vásárló joga annak érvényesítése. Ha egy cég nem vállalja a 12 hónapos garanciát, akkor egyfelöl törvényt sért, másfelöl ő maga sem bízik termékei tartósságában. Ilyen esetben érdemes végiggondolni, hogy ezt a terméket érdemes-e megvásárolni!

A masszázságyak súlya nem teszi lehetővé a termék vásárló általi mozgatását, szállítását. Ha Önnek garanciális problémája van, nem teheti zsebre masszázságyát, hogy bevigye a szervízbe. A magyar törvények előírják, hogy az ilyen termékek javítását a helyszínen kell megoldani, praktikusan az Ön otthonában. Sok kellemetlenséget spórolhat magának, ha vásárlás előtt érdeklődik azután, hogy a cég rendelkezik-e országos szervíz hálózattal.

A Kyokei masszázságyakra 12 hónapos garanciát vállalunk! A garancia érvényesítéséhez szükség van számlára, illetve garanciajegyre. Ezek igazolják, hogy mikor vásárolta a terméket. Vásárlás után mindenképpen őrizze meg ezeket a dokumentumokat! Ha garanciális problémája van, hívjon minket, és kollégánk a helyszínen javítja a készüléket!

Ha további kérdése van, látogasson el honlapunkra: www.kyokei.hu

 

 

 

 

 

Körülbelül 7000 éve ismerik ezt a zöldes feketés színű, csillogó féldrágakövet a világon. Meghatározását tekintve kalcium-magnézium-szilikát. A kínai kultúrában olyan nagy becsben tartották, hogy Kr.e. 3000-től az uralkodócsaládok köve lett. Értékét a gyémánthoz mérték gyakran. A világ másik felén, a maya és azték birodalmakban is különös jelentőséget tulajdonítottak a jade kőnek, varázserejűnek hitték.

 

Ez azért volt/van így, mert folyamatos energiát képes sugározni, amivel erősíti a szívet, tüdőt, és az egész immunrendszert ellenállóbbá teszi. Javítja a veseműködést és a vérkeringést, tisztítja a szervezetet. Energiaszintje, valamint az infravörös sugarakkal szembeni viselkedése hasonló az emberi test viselkedéséhez, mindkettő egyforma mértékben szűri, illetve engedi át a sugarakat. Magas kalcium és magnézium tartalma miatt a mindennapi élethez szükséges energiát adja, ezen felül negatív töltésű ionokat (anionokat) termel, ami segíti, gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, regenerációját, ezáltal lassítva az öregedési folyamatot. Mindezek mellett pedig csökkenti a magas vérnyomást, és növeli a termékenységet.

Gyógyhatások: anyagcsere, csecsemőmirigy, gége, hosszú élettartam, idegfájdalmak, immunrendszer, influenza, lép, máj, menzesz, migrén, nyakcsigolya, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, szemek, szív, termékenység, vesék, vérkeringés.

Pszichikai hatások: bátorság, higgadtság, kifejezőkészség, önzetlenség, szeretet képessége.

Mi az az akupresszúra?

2011.06.29. 09:33

 

 

 

 

Az akupresszúra mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód, melynek alapja a szervezetben rejlő, önmagunkat gyógyító energiák tudatos felhasználása, erősítése. A gerinc melletti akupresszúrás pontok stimulálása fájdalomcsillapító hatással bír, feloldja az energiaáramlást gyengítő blokkokat, élénkítve ezzel a szervek működését.

 

 

Ha bővebben olvasna a témáról, látogassa meg az alábbi linkeket:

 

Kyokei Tudásbázis - Akupresszura

akupresszura.lap.hu

 

 

Bár a masszázságy számtalan jótékony hatással rendelkezik, és a legkülönbözőbb pozitív tapasztalatokról olvashatunk beszámolókat, mégis vannak olyan betegségek, illetve állapotok, melyek ellenjavallotá teszik a kezelést. Kérjük, amennyibben hasonló problémája van, konzultáljon orvosával!

 

 

 • kismamák
 • tumor, illetve rákos megbetegedések
 • magas vérnyomás - ez esetben használható a masszázságy, de tisztában kell lenni annak hatásával! Javasolt kikérni orvosa tanácsát!
 • vérzések
 • műtétek után 3-6 hónap
 • agyműtét után másfél év
 • pacemaker, elektromos implantátum
 • gyulladt, duzzadt, kiütéses bőrfelület
 • tisztázatlan eredetű fájdalmak
 • törött csontok
 • bármiféle kezelés ideje alatt orvosi konzultáció szükséges
 • gyermekek - amíg a kisgyermekek gerince nem fejlődött ki teljesen, kizárólag felnőtt, illetve szakember jelenlétében és felügyeletével használhatják a készüléket! Javasolt ilyen esetben az akupresszúrás hatás tompítása! Javasolt olyan program választása, mely folyamatos mozgást végez, esetleg a manuális funkció használata. Ha a gyermeknek nincs panasza, akkor ne használják a készüléket!

Kérjük, a fenti javaslatokat tartsák be, hogy a masszázságy kezelése valóban egészségére váljék!

Ha kérdése van, e-mailben készséggel állunk rendelkezésére:

info@kyokei.hu

 

 

Akár otthon, akár masszázsszalonban használja a masszázságyat, bizonyos szabályokat be kell tartania!

A masszázságy használata közben viseljen könnyű, világos ruházatot, amely nem műszálas.

 • Mivel a masszázságy hőterápiát is használ, így a műszálas ruha rontja a kezelés hatékonyságát, valamint a bőrnek kifejezetten kellemetlen lehet.
 • A szoros rohadarabok viselése kifejezetten tilos, mivel a görgők mozgás közben ezekbe beakadhatnak, így veszélyesek lehetnek. Vegyen le minden övet, nyakkendőt, sálat!

 

Ha masszázsszalonban használja az ágyat, akkor a higiénia megköveteli, de otthon is javasolt egy fehér, pamut lepedő használata. Helyezze a lepedőt az ágyra, és erre feküdjön rá. Ennek több előnye is van:

 • Egyfelől higiéniás követelmény.
 • A hőterápia hatására testünk izzadságot termel, aminek felvételére a pamut lepedő kifejezetten alkalmas.
 • A lepedővel óvjuk a készüléket, így az sokáig fogja óvni egészségünket.

 

Javasolt egy fehér lepedőt felülre is teríteni, szintén az előzőek alapján. Emellett a lepedőre terítsünk egy takarót.

 • Mivel a masszázságy hőterápiával is kezel, így célszerű a hőt a testünk körül tartani. Erre kiválóan alkalmas a takaró.
 • Másik ok, hogy a masszázságy kb 60-70 fokos hőmérsékleten kezel. Nem ideális a szervezetnek, ha kívülről hideget kap, illetve fázik.

 

A masszázságy használata számtalan jótékony hatással rendelkezik. A hatékonyság teljessé tétele érdekében azonban a szervezetnek szüksége van folyadékra. A kezelés után fogyasszon tiszta vizet!

 • Az anyagcsere intenzitásának növelését bőséges folyadékfogyasztással fokozhatjuk
 • A kezelés által felbolydult káros anyagok folyadékkal távozhatnak a szervezetből. A méregtelenítéshez tehát elengedhetetlen a vízivás.

 

 Ha a használattal kapcsolatban kérdése van, keresse kollégáinkat telefonon:

+36 46 781 910

 

 

A masszázságyakban általában masszázsgörgőket használnak. Ennek jádeterápiás hatása nagyon kedvező, és kényelmes. Fel kell feküdni a masszázságyra, és a görgők a gerinc két oldalán végighaladva kezelik a hátat. A masszázs természetesen kifejt egyfajta akupresszúrás hatást, de ennek hatékonysága messze alulmarad a jádekúpos masszázságyak hatékonyságához képest.

A jádekúpos masszázságyban szintén jáde kövek vannak. Ezek kialakítása speciálisabb, mint a görgőké, mivel kisebb felületen érik a hátat, így erősebb, hatékonyabb akupresszúrát fejtenek ki! A jádeterápia természetesen itt is érvényesül, hiszen a jádekúpok melegítésével aktivizálódnak azok az ásványi anyagok, amik a jádeterápia hatékonyságát adják.

Gondoljunk bele, hogy a kezelés alapja az, hogy vízszintesen fekszünk a masszázságyon, és saját súlyunkkal nehezedünk a jádekövekre. Minél nagyobb felületen fekszünk a jáde köveken, annál kényelmesebb a fekvés, viszont annál kevésbé tudja kifejteni az akupresszúrás pontmasszázst.

Aki tehát az erősebb, hatékonyabb masszázst kedveli, annak a jádekúpos masszázságy a javasolt. Így a masszázs a jádeterápiával együtt hat.

Aki kevésbé bírja az erős masszázst, de szeretné igénybe venni a jádeterápiát, annak a görgős masszázságyat javasoljuk.

Itt is él a főszabály! Próbálja ki mindkettőt, hogy el tudja dönteni, Önnek melyik a legalkalmasabb!

 

 

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Mi megadunk minden segítséget, hogy felelősséggel dönthessen egy ilyen vásárlásról. Itt néhány szempontot emelnék ki, ami segíthet a döntésben:

Gondoljuk végig, milyen panaszaink vannak, amire a masszázságyas kezelés segítséget nyújthat. A jáde masszázságy elsősorban a gerincet kezeli, de ezen keresztül egész testünkre hatással lehet. Mindenképpen tájékozódjon, hogy mások mit tapasztaltak a kezelés eredményeként.

 

Nézzük meg, van-e masszázságy kezelést nyújtó masszázsszalon közelünkben. Itt érdemes megjegyezni, hogy lehet a Kyokei RelaxPont a sarkon is, ha nem szakítunk időt arra, hogy lejárjunk. Gondoljuk végig, jelent-e plusz időt, illetve erőfeszítést, ha a masszázsszalont választjuk.

 

Mérjük fel, hogy ki használná otthon a masszázságyat! Ha 2-3 családtagunk, illetve barátunk is szívesen igénybe venné a kezelést, akkor érdemes elgondolkodni a vásárláson.

 

 

Kétségtelen, hogy a saját masszázságy kényelmesebb, mintha egy masszázsszalonba járnánk el. Azonban egy igényes, szépen kialakított szalon látogatása egyfajta programot is jelent, találkozást a barátokkal.

 

A jáde kő egy olyan féldrágakő, melynek hatásait évszázados tapasztalatok bizonyították.

A jádeit kevesebb, mint 12 helyen bányászható világszerte! A jáde kő ritkasága miatt vált különlegessé főleg a keleti kultúrákban. Használják ékszerként is, de legtöbben mégis a jádeterápia kapcsán ismerik.

Avilág legjelentősebb jáde-országa Kína. Itt van a legnagyobb múltja a jáde-kultusznak: már i.e. 3. évezredben ismerték a jáde követ.

Az egyik legkülönlegesebb hatást az É-Kínában, Xiu-ban bányászott jáde nefritnek tulajdonítják! Gyönyörű zöldes-fehér színe miatt különösen értékes az ún. "Xiuyan Jade". Azonban nem csak ékszerek készülnek az értékes Xiu jádéból! Különleges anyagának köszönhetően kiválóan alkalmazható jáde masszázságyakban is.

 

A Xiu jáde hatásait megtapasztalhatja a Kyokei Arizona masszázságyon.

További információért látogasson el oldalunkra!

www.kyokei.hu

 

 

 • Nyaki, háti, deréki fájdalmak, ferde nyak (pl. elfekvés, huzat miatt)
 • Gerincsérv, gerincferdülés
 • Térd-, keresztcsont- és csípőfájdalmak
 • Végtagok fájdalma, zsibbadása
 • Fejfájás (migrén), fülcsengés, fülzúgás
 • Szédülés
 • Arc-, áll-, fogfájdalmak
 • Gombócérzés
 • Kábultság érzés
 • Akut és krónikus gerinc- és más ízületi fájdalmak
 • Sérülés utáni állapotok
 • Emésztési zavarok (pl. gyomorégés)
 • Asztma, légzési nehézség esetén

Mi az a kiropraktika?

2011.06.13. 09:47

A kiropraktika ellazítja csigolyák közül kilépő összenyomódott idegeket a gerinc kiegyenesítésével, porckorongok regenerálásával. A rendellenes gerinc gátolja a központi idegrendszer működését, a kapcsolódó szervekben betegség alakulhat ki. A megfelelően kiegyenesítet gerinc felszabadítja az idegeket a nyomás alól, segíti a test számára normális működésbe való visszatérést, az öngyögyítás lehetőségét.

Masszázságyainkban az ágyéki és nyaki csigolyák közt haladó görgők először ellazítják a gerinc melletti izmokat, megnyújtják a gerincoszlopot, majd a lassu erőteljes mozgással egyenként kimozgatják a csigolyákat. A porckorongok regenerálódnak, ezzel enyhítik a csigolyák közül kilépő idegek elnyomásából eredő szervi panaszokat.

A terápia alatti kötelező vizfogyasztás segíti a porcok regenerálódását.

 

Mikor segít a kiropraktikai kezelés?

 

 • Nyaki, háti, deréki fájdalmak, ferde nyak (pl. elfekvés, huzat miatt)
 • Gerincsérv, gerincferdülés
 • Térd-, keresztcsont- és csípőfájdalmak
 • Végtagok fájdalma, zsibbadása
 • Fejfájás (migrén), fülcsengés, fülzúgás
 • Szédülés
 • Arc-, áll-, fogfájdalmak
 • Gombócérzés
 • Kábultság érzés
 • Akut és krónikus gerinc- és más ízületi fájdalmak
 • Sérülés utáni állapotok
 • Emésztési zavarok (pl. gyomorégés)
 • Asztma, légzési nehézség esetén

 

 

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

 

A masszázságy programja kb. 40 percig tart.

A jáde masszázságynak számtalan előnyös tulajdonsága van, azonban a használat során itt is be kell tartani a fokozatosság elvét.

Kezdetben heti 3-4 kezelés ajánlott. Ez megoldható úgy is, hogy eljárunk masszázsszalonban.

Ha saját masszázságyunk van, akkor a kezelések gyakorisága növelhető. Először heti 4-5 alkalomra, majd napi egyszeri használatra. Ha minden nap használjuk jáde masszázságyunkat, akkor igazán sokat tettünk egészségünkért.

Napi egy kezelésnél többet csak akkor vegyünk igénybe, ha szervezetünk pozitív visszajelzést ad erre a gyakoriságra is.

Mire való a hőterápia?

2011.06.11. 09:42

 

 

A besugárzott hő elnyelődik az érintett testrészben, így az izomszövetek megnyugodnak, enyhül a fájdalom és feléled a test. A hőterápia serkenti a hajszálerekben a vér körforgását. Meleg hatására élénkülnek az anyagcsere folyamatok, javul az emésztés, a légzés, a tápanyagok felszívódása, stb.

Az Európai Unióban minden terméknek rendelkeznie kell CE jelöléssel, így a masszázságyaknak is. A CE a legfontosabb tanúsítvány. A CE jelöléssel ellátott termékek megfelelnek az Európai Unió által előírt biztonsági követelményeknek.

 

Mivel az ma már a legkülönbözőbb minősítő intézetek adnak ki jelöléseket, így előfordulhat, hogy masszázságyunk egyéb tanúsítványokkal is rendelkezik. Ezek azonban zömében a CE tanúsítást végző intézet által vizsgált szempontokat ismétlik (pl. ORKI).

Egyesek érdeklődnek, hogy a masszázságynak van-e ÁNTSZ száma. A félreértés eloszlatása végett meg kell jegyezni, hogy az ÁNTSZ nem minősít termékeket, így egyetlen masszázságynak sem lehet ÁNTSZ száma. ÁNTSZ száma általában helységeknek, üzleteknek, vendéglátóipari helyeknek van.

Tehát a tanulság: ha a terméknek van CE jelölése, akkor az európai piacra bevizsgált termékről van szó!

 

A masszázságyak árát több tényező befolyásolja. 

A garancia, illetve a minőség miatt fontos, hogy milyen márkát vásárolunk. Mindenképpen csakis olyan masszázságyat válasszunk, amelyet üzletben árulják. Kizárólag hivatalos forgalmazótól vásároljunk masszázságyat, így nem érhet minket meglepetés, ha esetleg valamilyen hiba folytán igénybe kell vennünk a cég szervizét.

Befolyásolja a masszázságy árát annak tudása. Gondoljuk végig, hogy valójában mely funkciókat szeretnénk használni, és olyan masszázságyat vásároljunk, mely igényeinknek legjobban megfelel. Fontos lehet például az egyszerű kezelhetőség, illetőleg az, hogy több program legyen a készülékben. A háttámla emelése a jádeterápia szempontjából azonban már nem biztos, hogy nélkülözhetetlen.

Tisztában kell lenni azzal is, hogy a masszázságy árába különböző szolgáltatásokat is beépítenek. Ha egy cég ingyenes masszázst nyújt, akkor ennek költsége a vásárlókat terheli.

 

 

 

A legtöbb automatikus program a hőterápia és a nyomás mellett akupresszúrás pontjainkat is stimulálja ezzel elősegítve a testenergiáink áramlását. Vannak olyan programok a masszázságyakon melyek folyamatos nyújtó masszázsukkal, gerinc melleti izomcsoportok görcsoldására, erősítésére alkalmazhatunk. Bizonyos programok pedig egyes testszakaszainkra (hát, csípő, hason fekve emésztési bél panaszokra) hatnak.  

 

 

Több típusú masszázságy van. Az első kategóriában olyan masszázságyak találhatók, melyeken egyetlen program található.

 

 

Általában azonban 3 automatikus program található a masszázságyon.

 

A legokosabb masszázságyak 5 programot is tudnak, ezek között van külön a felső háti szakaszra, illetve a derékra beállított program.

A Kyokei Arizona masszázságy egyedülálló e tekintetben, hiszen 6 különböző programmal képes kezelni.

 

 

Választhatunk manuális funkciót is, melynél magunk állíthatjuk be a jade görgők helyzeték problémás területeink szerint. 

Ha szalonban használ masszázságyakat feltétlenül mondja el problémáit és kérje ki a tanácsadók véleményét a helyes használatról! A Kyokei RelaxPont tanácsadói mindenkinek megfelelő terápiás programot ajánlanak.

A kézi melegítőkben hélium-ion izzók vannak, melyek a fény teljes spektrumában sugároznak. Az infravörös fény ennek a fénynek csak egy szűrt változata, tehát kevesebb, mint a fehér fény.

Az infravörös fény előállítása gyakorlatilag annyit jelent, hogy adunk egy „napszemüveget” az izzónak, és az csak a vörös fényt engedi át. A világos hélium-ion izzók sugárzása a legteljesebb, így a legnagyobb hatást is ez fejti ki.

Mire való a fényterápia?

2011.06.03. 08:40

"A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.

...

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a celluitisz ( narancsbőr) kezelési lehetőségeit. Javítja a bőrön megjelenő anyagcsere rendellenesség, a pszoriázis tüneteit is. Fénykezelés hatására a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható. A bőr savköpenye hivatott a kórokozók elleni védekezést megvalósítani, ezzel a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) által okozott tüneteket javítani.

Ránctalanítás, mely a bőrápolás legproblémásabb feladata, több szinte is megvalósul a fénykezelés hatására, főleg a megelőzésben, de a már kialakult ráncok esetében is hatékony."
 

 

A teljes cikk itt olvasható!

 

Még többet olvashat a fényterápiáról a fenyterapia.lap.hu oldalon!

Ha elromlik a masszázságy először is győződjünk meg róla, hogy nem áramkimaradás történt.

 

Ha nem áramkimaradás volt, akkor kapcsoljuk ki a masszázságyat és pihentessük kb. 30 percig, majd próbáljuk meg bekapcsolni elindítani egy programot.

 

Független szakszervízzel orvosolhatja leggyorsabban a problémát! 

 

Semmi képpen se nyúljunk a gépbe, ne próbáljuk meg otthon javítani!

 

Ha így sem működik akkor forduljon a masszázságy szervizéhez vagy forgalmazójához.

Általában a masszázságy első használata során keménynek érezzük a görgőket, fájdalmat érzünk. Igazából a szervezetünknek, a szöveteknek hozzá kell szokniuk ehhez az erős nyomáshoz.

Javaslom eleinte masszázsfotelek használatát és utána rátérni a masszázságyra. Ha ez nem megoldható, akkor próbáljuk meg vastagabb pléddel használni a masszázságyat, és rövidebb ideig működtetni. Igaz így nem lesz olyan hatékony a masszázságyas kezelés, de hozzászokunk hamar a nyomás erejéhez. 

A különböző masszázságyak különböző terhelésre vannak tervezve.

 

Az otthon használatra ajánlott készülékeknél általában 100 kg a súlyhatár.

Nagyobb terhelést bírnak a megerősített mechanikával rendelkező masszázságyak, ezeket általában 120-130 kg súlyhatárig lehet használni.

 

A masszázságy túlterhelése meghibásodáshoz vezethet.  Ennek elkerülése végett vásárlás, illetve használat előtt érdeklődjön, hogy testalkatának mely masszázságy a legajánlatosabb!

 

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, keressen minket e-mail-ben:

 

ugyfelszolgalat@masszazsdepo.hu  

A jáde masszázságyak összeszerelése bizony nem olyan egyszerű. Annak érdekében, hogy masszázságya a lehető legtovább szolgálja az Ön egészségét, javasolt szakemberre bízni annak összeszerelését és beüzemelését. 

Egyes forgalmazók a masszázságyat egy dobozban adják át a kedves vásárlónak, néhány bíztató szóval, miszerint nem is olyan bonyolult összerakni. Itt azonnal meg kell küzdenünk a cseppet sem könnyű masszázságy hazaszállításával. Mindenképpen hívjunk segítséget, mivel a masszázságy súlya esetenként elérheti a 100 kg-ot!

Más cégek vállalják, a házhozszállítást, ám ilyenkor is a vásárlónak kell megküzdenie az összeszereléssel. Ne tévesszük össze a házhozszállítást a beüzemeléssel! Képzeljük csak el, amint kibontjuk a dobozt és a várva várt masszázságy helyett egy nagy rakás alkatrész pillant vissza ránk - és kezdődhet a kirakós játék!

A legegyszerűbb és legkényelmesebb út, ha a forgalmazó cég rendelkezik olyan szolgáltatással, hogy egy szakembert kiküldenek a helyszínre, aki összeszereli és beüzemeli a készüléket. Ez utóbbi mindenképpen nagyobb biztonságérzetet ad, hiszen ilyenkor esetleges kérdéseinket a helyszínen megválaszolják, illetve bemutatják a masszázságy használatát.

Ne felejtsük el, hogy elektromos készülékről van szó, így mindenképpen javasolt szakemberrel összeszereltetni a masszázságyat!

Ha kérdése van a témával kapcsolatban, azt felteheti e-mail-en: ugyfelszolgalat@masszazsdepo.hu

 

Az egyszerűbb masszázságyakban a jáde görgők a hát alatt találhatóak. Ezek a gerinc masszírozásával, illetve kezelésével fejtik ki azt a jótékony hatást, mely az egész testre kihat.

A drágább készülékekben jáde görgők vannak a lábak alatt is. Ez kellemes meleget ad, valamint segítségével élvezhetjük a jádeterápiát "tetőtől talpig"! 

 

A Kyokei Jade Thermo masszázságyban a jáde görgők kizárólag a gerincoszlop alatt helyezkednek el. Külön lábmasszírozó funkció nincs, mivel ez egy ugyanolyan szerkezet lenne, mint a hátmasszírozó. Mivel a lábrészben nincs melegítő masszírozó, így visszeresek is használhatják a terméket.

Ha valaki a lábát kívánja masszíroztatni a masszázságyon, úgy meg kell fordulnia, és a lábát tenni a görgőkre. 

 

A Kyokei Arizona masszázságyban jáde kúpok találhatók a láb alatt is, így valóban minden testrászre kiterjedő jádeterápiát biztosít. A jáde kúpok hatékonyabban fejtik ki akupresszúrás hatásukat, mely a lábnál kifejezetten fontos, mivel a láb súlya önmagában nem kevés, hogy megfelelő nyomást fejthessen ki a masszázságy lábunkra.

 

A legfejlettebb masszázságyakban a hát és a láb kezelését egyetlen óriási sínnel oldják meg,  ami mind technológiailag, mind egészségügyileg a legkedvezőbb megoldás.

Ne aludjon el masszázságy használat közben!

 

Ha elalszik a masszázságyon a kezelés közben, az mindenképpen veszélye, hiszen bármi  rendellenesség történik az ággyal nem észleli (például túlmelegedhet).

A kis kézi kezelő ha olyan testrészeinkre helyezzük ahol közben fogni kell, akkor leeshet és összetörhet.

 

A kezelés után sem javasolt aludni a masszázságyon. Semmiképpen se használja a masszázságyat éjszakai fekhelyként! A jáde görgők erősen masszírozzák a gerincet. Nem javasolt a hátat kitenni ilyen intenzív nyomásnak huzamosabb időn keresztül (például egy éjszakán át).

 

 

A Hagyományos Kínai Orvoslás gyógymódjai azon a felismerésen alapulnak, hogy a szervi fájdalom és azok valós eredete elkülönül, oka pedig valamilyen energiaáramlási zavar, így a helyi zavarok más, távoli testrészekre is kihathatnak. Szervezetünk egyes területei az energiapályák, a meridiánok révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel, ezért a test könnyen hozzáférhető részeinek ingerlésével hatni lehet az egyes szervek működésére.

A gyógyítás célja szervi problémák felfedezése, az energiák egyensúlyának helyreállítása (a Qi áramlásának elindításával és az energiaáramlási akadályok elhárításával), amire a kínai orvoslásban különféle módszerek alakultak ki

 

A TCM által kidolgozott módszerek közül számos megtalálható a jáde masszázságyakban, mint például az akupresszúra, vagy a masszázsterápia.

 

 

Ezzel a különleges összetételű kővel a negatív ionokat és távoli infra hősugarakat állíthatunk elő, melyek növelik a fehér vérsejtek számát és ellenálló képességét.

A touramin kerámia egy mesterséges kőfajta, ami turmalinból, germániumból, elanból, és vulkanikus kőzetekből áll. A turmalin olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek könnyedén felszívódnak az emberi testben. A germániumot a csodatevő ásványnak is nevezik. A turamin kerámia meleg távoli infravörös sugarakat bocsát ki, melyek ingerlik a vérkeringést, és a sejtek aktivitását az adott testterületen.

 

Kitágítja a véredényeket a testben, a jobb vérkeringést előidézve, serkentve a személy vitalitását, aktiválja a sejteket, elősegíti az anyagcserét, elmulasztja a fáradtságot és jó hatással van a szimpatikus idegrendszerre.

Gyakorlatilag a turamin és a jáde hatása hasonló, de a két kő semmiképpen sem ugyanaz! A masszázságyak jáde terápiát alkalmaznak első sorban. Egyes modelleknél turamin kezeléssel egészítik ezt ki, ami azonban hatásában hasonló a jádéhoz.

süti beállítások módosítása