Mire való a fényterápia?

2011.06.03. 08:40

"A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.

...

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a celluitisz ( narancsbőr) kezelési lehetőségeit. Javítja a bőrön megjelenő anyagcsere rendellenesség, a pszoriázis tüneteit is. Fénykezelés hatására a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható. A bőr savköpenye hivatott a kórokozók elleni védekezést megvalósítani, ezzel a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) által okozott tüneteket javítani.

Ránctalanítás, mely a bőrápolás legproblémásabb feladata, több szinte is megvalósul a fénykezelés hatására, főleg a megelőzésben, de a már kialakult ráncok esetében is hatékony."
 

 

A teljes cikk itt olvasható!

 

Még többet olvashat a fényterápiáról a fenyterapia.lap.hu oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazsagy.blog.hu/api/trackback/id/tr33453668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása