A Hagyományos Kínai Orvoslás gyógymódjai azon a felismerésen alapulnak, hogy a szervi fájdalom és azok valós eredete elkülönül, oka pedig valamilyen energiaáramlási zavar, így a helyi zavarok más, távoli testrészekre is kihathatnak. Szervezetünk egyes területei az energiapályák, a meridiánok révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel, ezért a test könnyen hozzáférhető részeinek ingerlésével hatni lehet az egyes szervek működésére.

A gyógyítás célja szervi problémák felfedezése, az energiák egyensúlyának helyreállítása (a Qi áramlásának elindításával és az energiaáramlási akadályok elhárításával), amire a kínai orvoslásban különféle módszerek alakultak ki

 

A TCM által kidolgozott módszerek közül számos megtalálható a jáde masszázságyakban, mint például az akupresszúra, vagy a masszázsterápia.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazsagy.blog.hu/api/trackback/id/tr53454763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása