Körülbelül 7000 éve ismerik ezt a zöldes feketés színű, csillogó féldrágakövet a világon. Meghatározását tekintve kalcium-magnézium-szilikát. A kínai kultúrában olyan nagy becsben tartották, hogy Kr.e. 3000-től az uralkodócsaládok köve lett. Értékét a gyémánthoz mérték gyakran. A világ másik felén, a maya és azték birodalmakban is különös jelentőséget tulajdonítottak a jade kőnek, varázserejűnek hitték.

 

Ez azért volt/van így, mert folyamatos energiát képes sugározni, amivel erősíti a szívet, tüdőt, és az egész immunrendszert ellenállóbbá teszi. Javítja a veseműködést és a vérkeringést, tisztítja a szervezetet. Energiaszintje, valamint az infravörös sugarakkal szembeni viselkedése hasonló az emberi test viselkedéséhez, mindkettő egyforma mértékben szűri, illetve engedi át a sugarakat. Magas kalcium és magnézium tartalma miatt a mindennapi élethez szükséges energiát adja, ezen felül negatív töltésű ionokat (anionokat) termel, ami segíti, gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, regenerációját, ezáltal lassítva az öregedési folyamatot. Mindezek mellett pedig csökkenti a magas vérnyomást, és növeli a termékenységet.

Gyógyhatások: anyagcsere, csecsemőmirigy, gége, hosszú élettartam, idegfájdalmak, immunrendszer, influenza, lép, máj, menzesz, migrén, nyakcsigolya, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, szemek, szív, termékenység, vesék, vérkeringés.

Pszichikai hatások: bátorság, higgadtság, kifejezőkészség, önzetlenség, szeretet képessége.

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazsagy.blog.hu/api/trackback/id/tr38453766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása