A gerincvelőből 31 pár ideg megy ki két oldalt a gerinccsigolya között. Ezért van az, hogy a csigolyák helyzete, ha egy kicsit is eltér a szokásostól, szervezetünk rossz irányítását, működését eredményezheti.

 

A gerincvelő háti és ágyéki szakaszából kilépő idegek először egy külső közbeeső állomásokhoz, vegetatív dúcokban található neuronokhoz kapcsolódnak, melyek nyúlványai futnak a szabályozott szervekig. Vegetatív dúcok találhatók a gerincvelő két oldalán - ahol dúcláncot alkotnak, a hasüregben - a különböző szervek kapujában, illetve az üreges szervek falában.

 

A gerincvelőben találhatóak a belső szervek vegetatív idegeinek irányítására szolgáló központok, a központi idegrendszer részei. Szakaszai egy funkcionális egységet képeznek az irányítása alatt álló belső szervekkel. Ez azt jelenti, hogy minden rész reflektórikus módon befolyásolja a többit.

 

Tehát, ha egy meghatározott bőrzónát masszírozunk, akkor ez a zóna gyógyító masszázsingereket küld a hozzátartozó megbetegedett szerv felé. E mellett a masszázsingerek a vérkeringést is erősítik, hatékonyabbá teszik, melynek eredményeként a vér több oldott salakanyagot képes szállítani.

 

A testünk és annak bonyolult rendszerét – ugyanúgy, mint pl. egy kertet – rendszeresen kezelni, ápolni kell. Ennek része a rendszeres és átfogó izom átmozgatás. Ha elhanyagoljuk, akár komoly szervekre kiható problémákkal kell szembenéznünk!

 

A gerincoszlopra tehát tekinthetünk úgy, mint testünk telefonjára. Ha a szervezetben probléma van, a gerinc és a csigolyák biztosítják a megfelelő kommunikációt. Ha baj van a telefonnal, nem jön a segítség sem. Ezért nagyon fontos, hogy gerincünk állapotára kiemelten figyeljünk.

A jáde masszázságyak a gerincre fejtik ki közvetlen hatásukat, azonban a gerinc kezelésén keresztül az egész szervezetben érezhető a kezelés hatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazsagy.blog.hu/api/trackback/id/tr95454741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása